Marjolein ter Horst is elke maandagmiddag en dinsdag werkzaam in de praktijk als Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ).
U kunt door uw huisarts naar haar verwezen worden wanneer er sprake is van (dreigende) psychische problemen. Voorbeelden hiervan zijn: overbelasting, problemen in de thuissituatie, relatieproblemen, verslavingsproblemen, assertiviteitsproblemen, eenzaamheidsproblemen, rouw, angst- of depressieve klachten en klachten na een ingrijpende gebeurtenis.
Ook wanneer u al langere tijd medicatie slikt, die verband houdt met psychische klachten (bijvoorbeeld slaapmedicatie, anti-depressiva of rustgevende medicatie) en hier mee wilt stoppen (afbouwen), kan een gesprek met haar nuttig zijn.
De POH-GGZ is er voor alle leeftijdsgroepen. In eerste instantie, probeert zij samen met u, in een eerste gesprek uw klachten op een rij te zetten en te kijken, welke factoren meegespeeld hebben in het ontstaan en van uw klachten.
Ook probeert zij samen met u helder te krijgen, wat er volgens u moet gebeuren om uw klachten te verminderen zodat u zich weer prettiger gaat voelen. In veel gevallen kan dit middels een aantal gesprekken binnen de huisartsenpraktijk.
Soms is het echter zo, dat de problematiek elders beter behandeld of begeleid kan worden (bijvoorbeeld door een psycholoog of het Algemeen Maatschappelijk Werk). Mocht een verwijzing beter lijken, dan gebeurt dat natuurlijk altijd in overleg met u.
Verslavingszorg
Maakt u zich zorgen over het gebruik van alcohol of andere verslavende middelen, dan kunt u hierover in gesprek gaan met onze praktijkondersteuner. Zij kan u ondersteunen bij het minderen en/of stoppen.
De praktijkondersteuner heeft net als de huisarts en andere medewerkers in de praktijk een geheimhoudingsplicht. Een gesprek met de praktijkondersteuner wordt wel altijd teruggekoppeld naar de huisarts.
U kunt rechtstreeks, via de website of na overleg met de huisarts via de assistente een afspraak met Marjolein ter Horst maken.